Testimonial

‘Het begint allemaal heel klein; namelijk met de dialoog’
Ahmad Alhusseini

Su-Shi

Mensen helpen, oorlogen voorkomen, de wereld een betere plek maken. Het klinkt allemaal heel groot, maar het begint allemaal heel klein; namelijk met de dialoog. Ik sta achter het gedachtegoed van Su-Shi, omdat ik voorstander ben van de dialoog tussen Soennieten en Sjieten. Door middel van dialoog creëren we begrip. Door middel van begrip creëeren we uiteindelijk vrede. Vrede tussen mensen, maar ook vrede in onszelf. De dialoog moet zowel tussen Su en Shi gevoerd worden als door mensen met een andere visie op het leven.

Su-Shi brengt mensen samen en opent deuren van verdraagzaamheid. Su-Shi is een plaats waar mensen van elkaar leren en al het positieve dat ze van elkaar gehoord hebben aan hun omgeving verspreiden.

Su-Shi is voor mij belangrijk, omdat het universele principes benadrukt binnen ieder geloof en ook de menselijkheid. De dialoog begint met respecteren en ook gerespecteerd worden. Dat wil iedereen, toch?

Deze tekst is met de namen van respectievelijk deze site en de auteur gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal Licentie.