Testimonial

‘Door angst voor het onbekende schieten we in stress’
Vincent Vrijhoef

Su-Shi

De Su-Shi principes van kennisuitwisseling en het creëeren van begrip staan voor mij niet alleen symbool voor wat de islamitische gemeenschap nodig heeft, maar in het geheel voor de (Nederlandse) samenleving.

Door angst voor het onbekende schieten we in stress, leidend tot voornamelijk emotionele reacties, die vaak blindelings gekopieerd worden van anderen. Deze reacties zijn doorgaans niet gebaseerd op feiten, laat staan op persoonlijke ontmoeting. Het stimuleren van deze persoonlijke ontmoeting en het aangaan van de dialoog met de onbekende ander is dan ook mijn eigen persoonlijke doelstelling die ik terugzie in Su-Shi.

Zonder zelf expliciet gelovig te zijn volgens de ene of andere stroming, ben ik in 2008 begonnen met het bestuderen van de Arabische taal en cultuur, omdat ik nieuwsgierig ben naar anderen. Deze nieuwsgierigheid ben ik nooit verloren, en hoop ik nu in te kunnen zetten voor een hechtere samenleving - beginnend met Su-Shi.

Deze tekst is met de namen van respectievelijk deze site en de auteur gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal Licentie.