Testimonial

‘Als we elkaar niet kennen, hoe kunnen we dan een oordeel over elkaar hebben?’
Claudia Zahra Hahn

Su-Shi

Toen ik mij vijf jaar geleden bekeerde tot de Islam, had ik nog geen idee van de verschillende stromingen binnen de islam. Ik ben verliefd geworden op ‘islam’ wat onderwerping betekent. Wanneer je je daadwerkelijk onderwerpt aan God, geloof ik dat je hier nederig van wordt. Allahu Alem; en God weet het. Wij kunnen als nederige mens niet zeggen: ‘alleen ik heb gelijk en jij hebt ongelijk’; de nederigheid maakt dat we kunnen zeggen: ‘ik denk dat ik gelijk heb, maar het zou best wel eens kunnen dat jij gelijk hebt. Ik denk dat jij het fout hebt, maar het zou best wel eens kunnen dat ik het fout heb’.

In de eerste jaren na mijn bekering kwam ik er langzaamaan achter dat ik (onbewust) soennitisch geschoold ben. Een reis naar Iran opende mijn ogen voor verschillende stromingen binnen de islam. Ik was verbaasd over de verschillen, maar vooral verbijsterd over de overeenkomsten. Laten we elkaar leren kennen! In deze tijd, waarin de islam vaak negatief belicht wordt door de media, moeten we samen sterk staan. Als we elkaar niet kennen, hoe kunnen we verwachten dat anderen ons kennen? Als we elkaar niet kennen, hoe kunnen we een oordeel over elkaar hebben? Let’s unite, niet alleen als moslims, maar als mede-mensen.

Deze tekst is met de namen van respectievelijk deze site en de auteur gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal Licentie.