Testimonial

‘Aan het einde van de dag zijn we moslims’
Zahida Hasan

Su-Shi

Saamhorigheid, broederschap en eenheid zijn drie begrippen die wij als moslims moeten hanteren met betrekking tot onze relaties onderling. Theologische verschillen moeten niet leiden tot uiteendrijving. Met verschillende stromingen in de islam, hoe je jezelf ook labelt, zijn wij aan het einde van de dag moslims. Wij zullen samen een dialoog moeten aangaan over coëxistentie en samenwerking. Als dat een stabiel fundament creëert, dan kunnen wij als één front en op eenduidige wijze naar buiten toe communiceren met alle geënteresseerde niet-moslims. Zij verdienen ook zeker een solidair aanspreekpunt vanuit onze moslimgemeenschap.

Zelf ben ik opgegroeid in een soenni familie en een sjia kennissenkring. Nooit heb ik een grote afstand ervaren als soenni met een sjia, maar heb ik wel discrepantie gezien tussen deze twee stromingen. Uiteindelijk leer je elkaar te accepteren, en respectvol met elkaar om te gaan. Helaas is dit in internationaal verband niet altijd het geval. Ik denk zelf dat dit komt doordat men onbekend is met elkaars voorschriften.

Ik ben enorm enthousiast om deel uit te maken van de Su-Shi organisatie. En als ik zie hoe gemotiveerd alle leden van Su-Shi zijn om zich in te zetten voor het verlangen naar een duurzame en harmonieuze samenleving, ben ik ervan overtuigd dat wij gaan slagen om moslims en niet-moslims op één vreedzaam platform te brengen voor een gezonde en vruchtbare dialoog.

Deze tekst is met de namen van respectievelijk deze site en de auteur gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal Licentie.